Проф. Михаил Константинов не е изненадан от резултатите от изборите. Активността

...
Проф. Михаил Константинов не е изненадан от резултатите от изборите. Активността
Коментари Харесай

Избори без контролиран вот, избирателите избират машината

Проф. Михаил Константинов не е сюрпризиран от резултатите от изборите.  Активността се е нараснала с 1-2% , само че хартиената бюлетина не е върнала хората пред урните, по мнението му. Важно е да се види какъв брой хора са дали своят вот с машина и какъв брой с хартия. Централната изборна комисия се е справила с изборите чудесно.

Чувалите в изборния развой са мит. Те съдържат хартия за отпадък, а мувалите нямат отношение към изборния развой, безапелационен бе той.

Без гласове от чужбина Има Такъв Народ нямаше да прескочи бариерата, съгласно него. Наблюденията демонстрират, че от вота в чужбина в годините обратно губят ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Стоил Цицелков, член на публичния съвет към ЦИК , посочи, че не е имало изненади с дефектирали машини. Производителят е изпратил предизвестие за тази опция. Проблем е пристигнал поради ролките с хартия. Това е можело да се избегне с повече проби, по мнението му. Видеонаблюдението беше изпълнено доста добре, регистрира Цицелков.

Масовото хората избират машини, съгласно негово изследване. В обичайно следените секции интензивността е била доста ниска. Контролираният избор не се е случил, счита той.

Оценката му е, че протоколите на комисиите са извънредно усложнени.

Според него е нужно образование на членовете на СИК. В изборните правила би трябвало да се заложат механически правила, а не политически.

Стоил Цицелков още веднъж настоя за изборен регион Чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР